Bili smo na sajmu u Valjevu!

“Valjevo se nalazi u Zapadnoj Srbiji, u Kolubarskom okrugu, na nepunih 100 kilometara južno od Beograda. Gradsko jezgro smešteno je u kotlini kroz koju protiče reka Kolubara. Valjevo spada među veća i razvijenija naselja u Srbiji. Prema popisu iz 2011. godine, grad Valjevo ima 90.312 stanovnika. Nalazi se na prosečnoj nadmorskoj visini od 185 metara.

Tokom istorije srpskog naroda Valjevci su često imali istaknutu ulogu u pokretima za nacionalno oslobođenje, ali, pored vojskovođa i narodnih vođa, znatan je broj značajnih književnika, umetnika i naučnika poreklom iz Valjeva.

Istovremeno, ovaj grad se svrstava i među najstarije gradska naselja Srbije. Ime Valjevo se po prvi put sreće u jednom dokumentu sačuvanom u Historijskom arhivu u Dubrovniku, a datiranom na 1393. godinu. Od tada naselje ima šest stotina godina potvrđenog kontinuiranog postojanja.

Valjevo ima povoljan geografski položaj koji se ogleda u blizini više važnih saobraćajnica, kao što su Ibarska magistrala, kao i pruga Beograd-Bar. Takođe, Valjevo se nalazi na samo 100 km od Beograda.

U Valjevu se Jablanica i Obnica spajaju u reku Kolubaru. U Kolubaru se, na teritoriji Valjeva, takođe ulivaju reke Ljubostinja i Gradac.

U Petnici, na 5 km od Valjeva, nalaze se otvoreni bazeni i tereni za male sportove, kao i veštačko jezero na reci Pocibravi — stecište kupača i ribolovaca.” (Preuzeto sa sajta https://sh.wikipedia.org )

  Od nas je Valjevo udaljeno oko 260 km i put do tamo je sasvim dobar i prijatan.

Image may contain: 1 person, outdoor

  Sajam je počeo u četvrtak 28.03, ali je aranžiranje štandova izlagača bilo zakazano dan ranije. Organizatori su nas lepo dočekali, pomogli nam da se smestimo, i sve vreme trajanja sajma su nas obilazili i proveravali da li je sve u redu. Sve pohvale od nas za organizatore sajma “SPREG”!

 

No automatic alt text available.

Image may contain: sky and outdoor

Image may contain: tree, sky and outdoor

Veliki broj posetilaca došao je da vidi 212 izlagača na sajmu “SPREG” koji je trajao tri dana, a definitivno je najveća posećenost bila drugog dana, tj. u petak.

Image may contain: 8 people, people smiling, people standing and wedding

  Takođe, poslednjeg dana sajma, u subotu, je održano izvlačenje dobitnika velike sajamske nagradne igre, u kojoj smo i mi učestvovali jednim poklon paketom. Čestitamo svim dobitnicima nagrada, i dobitnici našeg poklon paketa!

  Mi smo upoznali puno finih ljudi i ostvarili dosta kontakata.

      

  Iako je radno vreme sajma za izlagače bilo od 9 do 19 h, mi smo ipak ugrabili malo vremena posle sajma da prošetamo kroz grad.

  Valjevo nam se jako dopalo, posebno stari grad – Tešnjar gde smo i lepo večerali na obali Kolubare.

  Naša preporuka je da posetite sajam “SPREG” naredne godine, ali i da ne čekate sajam da bi ste posetili Valjevo i uverili se da je grad jako lep!