Pljosnata creva – problem i rešenje!

Nedavno nam se jedan proizvođač obratio jer je imao veliki problem.

Naime, on je za svoj voćnjak nabavio pljosnata creva širine 20 mm, sa unutrašnjim kapaljkama (proizvođač nepoznat).

Problem je nastao kada je hteo da creva podigne od zemlje, kako se ne bi prljala i kako bi mogao da radi u voćnjaku neometano. Voda je onda umesto da kaplje na kapaljkama počela da klizi niz crevo, pa biljke nisu dobijale vodu, već je ona odlazila dalje niz crevo.

Gospodin nam se obratio želeći da uz pomoć nosača creva reši taj problem. Mislio je da nosači predstavljaju neku vrstu graničnika koji bi sprečavali da voda ide dalje i kap vode bi se onda slila sa nosača i kapnula na tom mestu. To bi bilo dobro rešenje za okrugla creva, imali smo već kupce koji su nosače uzimali za tu svrhu.

Međutim, pošto su naši nosači pravljeni za okrugla creva koja mi proizvodimo, nisu bili pogodni za rešavanje problema koji su pljosnata creva stvorila.

Mi smo onda rešili da izađemo u susret njemu i drugim ljudima koji imaju ovakva pljosnata creva i problem sa njima, pa smo napravili ove pragove za pljosnata creva. Oni se postavljaju na crevo ispod unutrašnje kapaljke, u smeru kretanja vode koja izlazi i tako se reguliše gde će se kapi vode odvajati od creva.

 

Ako ste već nabavili pljosnata creva i imate problem kao gospodin koji nam se obratio za pomoć, ovo je način da taj problem rešite mnogo bezbolnije nego da iznova nabavljate creva i kapaljke.

Dakle, ovi pragovi su novi u našoj ponudi. Kao i sve iz naše ponude, proizvedeni su u našoj radionici.

 

Cena ovih pragova je 3,00 dinara po komadu, što možete videti i u našem cenovniku klikom ovde.

Našu kompletnu ponudu možete videti klikom ovde.

Osim ovih pragova, u pripremi imamo još jednu novinu koja uskoro izlazi iz naše radionice.

Pratite naš blog ili facebook stranu kako bi ste uvek bili informisani o novostima iz naše proizvodnje.

Srdačan pozdrav!